Sok z dzikiej róży z przyprawami korzennymi 0,5 l
Sok z dzikiej róży - wśród rodzimych, polskich owoców, to właśnie dzika róża jest najcenniejszym z owoców.
45zł/szt
Objętość | |
Dostępność | 8 szt |
Owoce uprawianej przez nas odmiany róży Karpatia gromadzą ok. 1250 mg witaminy C w 100 g owoców!
Można w nich znaleźć nawet 130 dobroczynnych związków:
- oprócz wit. C mają również witaminy: B1, B2, B3 (PP), E, K, P (rutyna), kwas foliowy
- liczne karotenoidy (luteina, zeaksantyna, likopenu jest w nich więcej niż w świeżych pomidorach, beta-karoten w takiej ilości jak w marchewce)
- flawonoidy, proantocyjanidy, pektyny (do 4%), fenolokwasy (z wyjątkowo wartościowym kwasem elagowym na czele), kwasy organiczne (ok. 2%), garbniki, cukry i glikozydy
- ważne dla zdrowia minerały, np.: potas, magnez, wapń, siarka, fosfor, cynk, żelazo, molibden, krzem i in.
Owoce róży, dzięki rzadkiej kompozycji witamin, minerałów i in. związków leczniczych są wręcz nieocenionym środkiem wzmacniającym i regulującym cały organizm.
Przetwory z owoców dzikiej róży zaleca się dzieciom, uczącej się młodzieży i ludziom starszym, często przeziębiającym się i takim, u których występuje krwawienie z dziąseł.
OWOCE RÓŻY:
- regenerują organizm wymiszczony długimi chorobami
- działają przeciwnowotworowo (m.in. dzięki zawartości kwasu elagowego)
- polecane są również po radio- i chemioterapii jako środek regenerująco-odtruwajacy
- są idealnym środkiem dla osób po zawale serca lub udarze mózgu
- poprawiają pracę wątroby
- podnoszą sprawność intelektualną
- opóźniają proces starzenia się organizmu
- zapobiegają chorobom oczu
- silnie pobudzają system odpornościowy organizmu
- chronią oczy przed szkodliwym promieniowaniem UV, degradacją plamki żółtej (AMD) i retinopatią cukrzycową
- są nieocenionym środkiem odżywczo-leczniczym dla kobiet w ciąży, matek karmiących i osób prowadzących intensywny, pełen stresu tryb życia
źródło: Z. T. Nowak "Ksiega owoców leśnych"
Skład: sok z owoców dzikiej róży 77%, sok z pomarańczy 19%, miód 3,5%, przyprawy korzenne (cynamon cejloński, kurkuma) 0,5%
Można w nich znaleźć nawet 130 dobroczynnych związków:
- oprócz wit. C mają również witaminy: B1, B2, B3 (PP), E, K, P (rutyna), kwas foliowy
- liczne karotenoidy (luteina, zeaksantyna, likopenu jest w nich więcej niż w świeżych pomidorach, beta-karoten w takiej ilości jak w marchewce)
- flawonoidy, proantocyjanidy, pektyny (do 4%), fenolokwasy (z wyjątkowo wartościowym kwasem elagowym na czele), kwasy organiczne (ok. 2%), garbniki, cukry i glikozydy
- ważne dla zdrowia minerały, np.: potas, magnez, wapń, siarka, fosfor, cynk, żelazo, molibden, krzem i in.
Owoce róży, dzięki rzadkiej kompozycji witamin, minerałów i in. związków leczniczych są wręcz nieocenionym środkiem wzmacniającym i regulującym cały organizm.
Przetwory z owoców dzikiej róży zaleca się dzieciom, uczącej się młodzieży i ludziom starszym, często przeziębiającym się i takim, u których występuje krwawienie z dziąseł.
OWOCE RÓŻY:
- regenerują organizm wymiszczony długimi chorobami
- działają przeciwnowotworowo (m.in. dzięki zawartości kwasu elagowego)
- polecane są również po radio- i chemioterapii jako środek regenerująco-odtruwajacy
- są idealnym środkiem dla osób po zawale serca lub udarze mózgu
- poprawiają pracę wątroby
- podnoszą sprawność intelektualną
- opóźniają proces starzenia się organizmu
- zapobiegają chorobom oczu
- silnie pobudzają system odpornościowy organizmu
- chronią oczy przed szkodliwym promieniowaniem UV, degradacją plamki żółtej (AMD) i retinopatią cukrzycową
- są nieocenionym środkiem odżywczo-leczniczym dla kobiet w ciąży, matek karmiących i osób prowadzących intensywny, pełen stresu tryb życia
źródło: Z. T. Nowak "Ksiega owoców leśnych"
Skład: sok z owoców dzikiej róży 77%, sok z pomarańczy 19%, miód 3,5%, przyprawy korzenne (cynamon cejloński, kurkuma) 0,5%